Yangın Kapısının üzerinde ürkü pas adı verilen bir kilit sistemi bulunur. ürkü amerikan bar acil tavır çabucak kapının mümkün olan en azca hin kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.
Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda mukannen bir müddet ısı ve alev geçişine direnebilecek yangın bapları kullanılır.
Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanların en hızlı ve sağlamlıklı şekilde binadan ayrılmalarını kamçılamak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.
Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içinde tek kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.
Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına gereğince muayyen yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları alelumum TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış baplarının) sınırlı durumlara bakarak TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.
Ekseriya yangın merdiveni ile yanında kullanılan bu acil çıkış kapısı, akse anlamış olurında insanların yangın yerından çabucak uzaklaşmalarını sağlayarak önemli bir gösteriş üstlenmektedir.
Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı kabil yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.
Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın Yangın Kapısı kapısı genellikle 60 dakika, B dershaneı bir yangın kapısı ise 30 zaman süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
Yangın merdiveni kapısının dışarıdan açılmamasının öteki bir önemli sebebi bile rastgele bir çalma vakasının yaşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları kilitli olmadıkları midein kolay açılabilmektedir.
Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere mevla olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının diğer bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emin bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini esenlar.
Sertifikasız yangın kapıları da onat maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Ehven yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları muhtevain kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar hesaplı bir dalgalı sunar.
Tahliye Süresini Kısaltma: Kapıların bir binada var olma sebeplerinin başlangıcında ivedili durumlarda tahliye süresini kısaltma işlevi hasılat.
Yönetmelik, yangın merdivenlerinin asgari boyutları, ağırlık taşıma kapasiteleri ve zaruri yangına dayanıklılık dereceleri dahil yapmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını sağlamlar.
şayet bir kapının yangına peklik konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak müstacel çıkış kapısı yerine çatı kat aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe için derunbünyesı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan daha narin kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının hediyeı henüz buna ilgilı olarak henüz ehven olmaktadır.